logo_heb (2)
ישראל חופשית גאה להציג את מדד החופש העירוני לשנת 2024. זאת הייתה שנה של מלחמה כואבת בגבולות, אבל את המאבק על השוויון והצביון הליברלי של ישראל חייבים לנהל גם כאשר התותחים רועמים. זו השנה השביעית שהמדד מתפרסם, והוא מדרג ערים בישראל מהעיר הליברלית ועד השמרנית ביותר. הוא בוחן את 35 הערים המרכזיות ומעניק לכל אחת ציון, שמבוסס על שורה של פרמטרים וקטגוריות, לרבות תחבורה ציבורית בשבת, מסחר בשבת, פיקוח על החינוך בעיר, יחס לקהילת הלהט"ב ועוד.
 
אורי קידר, מנכ"ל "ישראל חופשית": "גם בזמן מלחמה, עדיין יש מי שצריך להגן על החופש והשוויון, באמצעות מעשים משמעותיים שישפיעו על החיים שלנו כאן ועכשיו. גם בשנה הראשונה של הקדנציה, אין מקום לתירוצים: הציבור מצפה לתוצאות בשטח – תחבורה ציבורית בשבת, מסחר פתוח ומרחב ציבורי שוויוני לכולם. מי שלא יעמוד בציפיות עשוי לגלות שדיבורים על שינוי כבר לא מספיקים, הציבור דורש עשייה אמיתית".
 
גבעתיים, שכבר שלוש שנים בפסגה, מובילה את המדד גם השנה. היא בולטת במיוחד בהפעלת תחבורה ציבורית בשבת, קידום רישום זוגות ידועים בציבור, מסחר פתוח בסופי שבוע ושמירה על מרחב ציבורי שוויוני ומכבד לכל תושביה. במקום השני נמצאת הוד-השרון והרצליה, שעלתה למקום השני. זאת לא הפעם הראשונה שהיא בצמרת וגם הייתה בין החלוצות שהפעילו תחב״צ בשבת. מילים טובות מגיעות גם לכפר סבא שהתברגה בצמרת (מקום 6) ורעננה השכנה (מקום 8), יחד עם רמת השרון, שמשתתפת במדד לראשונה. 
 
לצערנו ניתן למצוא במדד שלנו גם ערים שהופכות לשמרניות יותר. אילת קיבלה ציון נמוך יחסית לשנים הקודמות, בין השאר בגלל הכפלת תקציב התרבות התורנית בעיר וביטול אירועים בחודש הגאווה. גם אשדוד מאכזבת ומגיעה למקום ה-24. אשדוד צונחת, בין השאר, בגלל זינוק של 43% בתקציב התרבות התורנית והיעדר תחב״צ, למרות שתושבים רבים בעיר זקוקים לכך. ברשימת הערים המאכזבות ניתן למצוא גם את חדרה (מקום 27); חולון (מקום 10); פתח תקווה (מקום 17) וראש העין במקום האחרון, יחד עם בית שמש המתחרדת. 
 
 
 
 
ואיפה העיר שלכם נמצאת? לאתר מדד החופש העירוני

הדירוג המלא לשנת 2024

פיקוח אקדמי - פרופ' עמית שכטר, המחלקה לתקשורת, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב; חוקר מוביל - ארן רונדל

שתפו את הפוסט